PV De Snelpost ~ Ermelo

K. v/d Broek en Zn. winnen vlucht Duffel

Op de natour vlucht vanuit Duffel was het afgelopen vrijdag tijdens het inkorven een drukke bedoeling (zie foto’s in een eerder bericht op deze site) aangezien er weer een deel van onze regio/afdeling uitgeschakeld is door de vogelgriep kwamen er leden vanuit de Voordevliegers inkorven bij ons. (helaas hebben wij van Duffel alleen een verenigings uitslag)
Vandaag om 09:15 uur werden de duiven in Duffel gelost en zowel oude als jonge duiven begonnen hun reis naar huis.
Om 11:00 uur viel de eerste duif in onze vereniging bij K. v/d Broek & Zn, en dat is een hele mooie prestatie aangezien Kees afgelopen Woensdag pas thuis gekomen is uit het ziekenhuis waar hij ruim 2 weken heeft gelegen.
Dus de verzorging van de duiven kwam de afgelopen 2 weken op de schouders van Arjan en we kunnen wel zeggen dat heeft hij top gedaan, gelukkig had hij vakantie maar ja hij is wel net papa geworden voor de 2e keer.
Kees en Arjan hun eerste duif was een duivin uit 2019 die vloog 1411 meter per minuut wat gelijk staat aan 84 km per uur.
In Afdeling 7 Midden Nederland Regio Noord 2 behaalde deze duivin een mooie 10e plaats tegen 1.959 duiven, en het mooiste is nog dat Kees en Arjan de “323” als jonge duif kwijt geraakt waren op een rampvlucht vanuit Bavel en een jaar later kwam deze duivin thuis en vanaf die tijd komt deze duivin regelmatig als eerste op de klep bij Kees en Arjan.
De top 10 in onze vereniging zag er als volgt uit:

K. v/d Broek en Zn. 1
G.J. van Putten 2,3 en 5
H. Bosch 4 en 10
H.M. Termaat 6
Aalt & Mandy Boeve 7
H. Scholten 8
W. Eising 9

Kees en Arjan gefeliciteerd met deze mooie prestatie en namens PV de Snelpost wensen wij Kees nog veel sterkte met zijn herstel.