PV De Snelpost ~ Ermelo

Laatste vlucht bij PV de Snelpost ~ Ermelo

Dit weekend waren er twee vluchten, een jonge duiven vlucht en een natour vlucht vanuit Pt. St. Maxence.
Voor PV de Snelpost in Ermelo waren er alleen liefhebbers die op de natour inkorfde want voor de meeste liefhebbers is het vliegseizoen afgelopen want ja de motivatie door de vogelgriep is er een beetje uit.
Op Donderdag moesten de duiven dit keer al de manden in en door het slechte weer afgelopen Zaterdag kwamen de duiven pas vandaag los.
Drie nachten mand en dan 397 km. vliegen tot Ermelo.
Vandaag om 12:00 uur werd dan eindelijk het sein meester gegeven en mochten de duiven richting huis vliegen.
De eerste duif in onze vereniging viel bij H. Bosch om 17:16 uur, deze duif vloog 1254 meter per minuut wat gelijk staat aan 75 km per uur.
Hij vloog niet alleen de 1e maar ook de 2e en 3e en 4e in de vereniging, maar omdat H. Bosch al een aantal keer in de spotlights heeft gestaan, plaatsen wij deze week een foto van de nummer 5 op deze vlucht W. Eising een kleine liefhebber binnen onze vereniging.
De top 10 in onze vereniging is:
H. Bosch 1,2,3,4,6,9 en 10
W. Eising 5
K. v/d Broek en Zn. 7 en 8

De top 10 van ons NIC is:
Co Verbree 1,2,6 en 7
G. Doppenberg 3,4 en 5
H. Bosch 8,9 en 10
Dit was de laatste vlucht van dit seizoen, het was een bewogen vliegjaar waarin we binnen de duivensport veel te maken hebben gehad met vogelgriep wat resulteerde in het feit dat diverse liefhebbers niet mochten inkorven en niet mee mochten doen met de vluchten.
Wij hopen dat volgend seizoen beter zal worden zonder vogelgriep en andere problemen die zich voor kunnen doen binnen de duivensport.