PV De Snelpost ~ Ermelo

Vlucht Niergnies Golf

Voor de derde week op rij kan ik alleen schrijven over de 3 liefhebbers van onze vereniging die mogen inkorven, want het grootste gedeelte van onze vereniging mag helaas nog niet inkorven.
Dit weekend stond in het teken van Niergnies een vitesse vlucht van 286 km tot Putten waar H. Scholten, G.J. van Putten en K. v/d Broek en Zn. mee hadden en een dagfond vlucht vanuit Nevers waar alleen G.J. van Putten duiven mee had.
Niergnies Golf werd vanmorgen om 09:45 uur gelost na ruim 3 uur vliegen viel om 13:01 uur de eerste duif bij H. Scholten.
H.J. Ligtermoet had een aantal jaar geleden een goeie jonge duif en de “627” van H. Scholten is een kleindochter van deze duif.
Deze jaarling duivin vloog 1456 meter per minuut wat gelijk staat aan 87 km per uur.
Op de dagfond vlucht waar G.J. van Putten 2 duiven mee had, heeft hij beide duiven in de prijzen en in Noord 2 zit deze duif 17e van 370 duiven, en op Niergnies had hij er 8 mee en heeft hij er 8 in de prijzen, dus 100% prijs dit weekend voor G.J. van Putten.

Voor aankomende week staat er een midfond vlucht vanuit Melun op het programma.
En de africhtingen van de jonge duiven staan op het programma.
Maandagavond 27 Juli kan men inkorven voor een jonge duiven africhting vanuit N1 Vianen en N2 Wijk bij Duurstede.
Dan staat er op het vliegprogramma een africhting Vuren op het programma maar het bestuur van Regio Noord heeft deze africhting aangepast naar Maandag inkorven en Dinsdag los, dus Maandag 4 Juli inkorven en Dinsdag 5 Juli worden de duiven apart gelost in Vuren.
Hier volgt nog meer info over via de mail naar de contactpersonen van Regio Noord.
Iedereen succes met de voorbereidingen.